Що потрібно «узаконювати», а що – необов’язково

До найбільш поширених перепланувань, які потрібно «узаконювати» відносяться об’єднання квартир на одному поверсі, або на різних поверхах, приєднання мансарди, влаштування дверних отворів у несучих стінах, об’єднання кімнати та лоджії, влаштування кухні-ніші та інші перепланування, які пов’язані з порушенням капітальних конструкцій Такі перепланування можна «узаконити» лише шляхом отримання дозвільних документів на виконання будівельних робіт та введенням в експлуатацію.

Менш істотних змін у квартирі не потребують дозволів.

«Перепланування пов’язані зі склінням балконів і лоджій, об’єднання ванної кімнати з туалетом, демонтаж вбудованих шаф, антресолей та комор, збільшення житлової площі за рахунок демонтажу некапітальних стін та використання площ коридорів та допоміжних приміщень не потрібно «узаконювати», достатньо замовити новий у якому буде відображено квартиру з існуючим переплануванням», – каже юрист компанії «БТІ Консалтинг» Василь Семків.

Також, за його словами, існують перепланування, які неможливо «узаконити» в принципі, за всього бажання через своєрідне законодавство. До таких відносяться: винесення батарей на лоджію або балкон, об’єднаний з кімнатою, ванна кімната, кухні, туалету над або під житловими кімнатами.

You may also like...