Екостиль в інтер’єрі

Активно розвиватися та впроваджуватись у дизайн житлових приміщень екостиль став ще наприкінці 20 століття. А почали рух скандинавські архітектори, які змогли вписати природну природність матеріалів у новаторські форми.

Сьогодні в екодизайн включають багато технічних новинок, поєднуючи їх з такими оздоблювальними матеріалами, як старовинне або антикварне дерево.

Звичні речі з приставкою ЕКЗ
Як технічна начинка можуть використовуватися біокаміни, що дозволяють насолоджуватися красою живого вогню, цілі системи зрошення для вічнозелених тропічних рослин і акваріуми з екзотичними рибами.

Створення оригінального вертикального саду зараз є одним із найсучасніших рішень для декору. Це розміщення живих зелених килимів із рослин у вертикальній конструкції з безліччю окремих кишень. Такий живий елемент стане яскравим і привабливим елементом у будь-якій кімнаті.

Поширені помилки при створенні екоінтер’єру
Перше, це захаращення зайвими меблями та великою кількістю декоративних предметів. Чим більше вільних просторів, тим більш насиченою буде суть екостилю. Його присутність в інтер’єрі підкреслюється великою кількістю світла, повітря та гармонії. Натуральне світло може бути доповнене як люмінесцентними лампами, так і світлодіодним підсвічуванням. Колір стін повинен бути природним: кремовим, пісковим, бежевим, білим, кольори молодої зелені та світлої деревини. Крім фарби в обробці можна використовувати дерев’яні панелі, пробкові, очеретяні, бамбукові панелі або шпалери. Дерево незамінне в еко-інтер’єрі насамперед на підлозі.

Меблі потрібно вибирати без хитромудрого декору, простих форм, так як надмірності можуть повністю зруйнувати баланс екостилю. Предмети мають бути функціональними, візуально легкими, які не будуть перевантажувати інтер’єр. Добре вписуються плетені гарнітури, бамбукові, дерев’яні комплекти, кам’яні стільниці або предмети, що імітують ці текстури, головне ніяких масивних моделей.

Мені дуже подобається філософія компанії Riva 1920, яка заснована на дбайливому та шанобливому ставленні до природи. Її меблі – ідеальні для інтер’єрів в екостилі. Компанія не застосовує хімічні засоби та дбайливо використовує дерево при виробництві своїх моделей, які відрізняються лаконічним стилем. Такі меблі перетворюють інтер’єр!

Екостиль – це відмінне рішення для тих, хто прагне функціональності та цікавих рішень в інтер’єрі, який дозволить отримати куточок душевної рівноваги та затишний, теплий простір для відновлення сил та життєрадісності.

You may also like...