Декларуємо наміри

«Для отримання дозволу на перепланування потрібно подати заяву, а саме декларацію. Це документ встановленого зразка. У ньому особа, яка має намір здійснити перепланування, визначає відомості, на підставі яких дозвільний орган видає дозвіл на перепланування, тим самим гарантуючи дотримання встановлених законодавством України вимог для перепланування та відшкодування іншим особам шкоди, заподіяної виконанням таких робіт».

Декларація подається у двох примірниках до Дозвільного центру за місцем знаходження об’єкта перепланування (районний центр). Кияни це роблять через Київський міський дозвільний центр (Київ, Дніпровська набережна, 19-Б).

Щодо необхідного пакету документів, які обов’язково додаються до декларації, то він складатиметься лише з правовстановлюючих документів на об’єкт перепланування та проекту перепланування.

Позитивом для бажаючих упорядкувати своє житло стало те, що депутати визначили термін розгляду заяви – 10 робочих днів. У цей період приймається рішення: надання дозволу на перепланування або письмове повідомлення про відхилення декларації. Про позитивне вирішення питання Дозвільний центр повинен повідомити заявника по телефону або листом, вказавши при цьому про необхідність явки до Київського міського дозвільного центру для отримання документа.

«У разі, якщо чиновники пропустять 10-денний термін, дозвільний орган не розгляне Декларацію та не ухвалить рішення, особа, яка має намір здійснити перепланування, автоматично отримує право на виконання таких робіт. Щоправда, у цьому випадку слід звернутися до представника дозвільного центру свого району у Київському міському дозвільному центрі з повідомленням (за затвердженою формою) у двох примірниках щодо порушення строків розгляду декларації (один із зареєстрованих примірників залишається у Центрі, другий – у заявника).

You may also like...