Елементи фасаду

Архітектурні елементи фасаду приватних будинків та адміністративних будівель, виконані за індивідуальними проектами, дозволяють створити неповторний вигляд, підкреслити індивідуальність. Будинок, оздоблений елементами фасадного декору, на 30-40% зростає у ціні. Облицювання фасаду та архітектурний декор – це вкладення у вашу нерухомість.

Декоративні елементи фасаду надають будівлі закінченого та естетичного вигляду. Елементи декору та вентильованого фасаду перетворюють коробку типової будови на стильну, красиву будівлю, що викликає захоплення.

Кожен елемент оздоблення фасаду будівлі має свою назву та призначення. Назви архітектурних елементів та декору фасаду будівлі:

  • молдинги, фільонки, міжповерхові карнизи – елементи оформлення фасаду, що виступають, які служать для зонування зовнішніх стін;
  • наличники, підвіконня, кронштейни – деталі обрамлення вікон;
  • рустове каміння – фасадні кутові елементи.

Для облицювання будівель використовуються композитні фасадні панелі, додаткові елементи. Декоративні елементи та елементи навісних фасадів, які використовуються для оформлення фасаду багатоповерхових будинків та невеликих будівель, виготовляються із сучасних матеріалів із покращеними властивостями. Елементи фасадних систем зі склофібробетону, склопластику та фіброгіпсу мають невелику вагу, мають високу міцність, атмосферостійкість, довговічність.

Виготовлення елементів фасаду

Наша компанія займається виготовленням елементів архітектурного декору, проектуванням фасадів та монтажем фасонних елементів фасадних систем. Для виробництва фасонних елементів фасаду використовуються різні технології. Вибір способу залежить від розміру виробу, необхідної товщини стінки, рельєфності деталі, текстури та характеристик матеріалу. Основні технології виготовлення фасадних елементів:

  • Пневмонабризг. Застосовується у створенні деталей шляхом напилення робочої суміші під тиском підготовлену форму.
  • Премікс. Всі компоненти для приготування розчину змішуються у змішувачі, після чого він заливається у форми.

У виробництві фасадних елементів ми використовуємо співматеріали власного виробництва, тому можемо впевнено гарантувати високу якість виробів.

Де придбати елементи фасаду?

У нашій компанії можна купити декоративні елементи фасаду з композитних матеріалів. У нас можна не тільки купити готові фасадні елементи, але й зробити замовлення на елементи фасадного декору за кресленнями, ескізами чи фото. Ціна елементів фасаду складається з наступних факторів:

  • Кількість деталей. Для дрібносерійного виробництва однотипних елементів або виготовлення однієї деталі знадобиться зняття вимірів, створення макета та форми. Тому оптове замовлення обійдеться дешевше.
  • Габарити елементів. При розрахунку вартості враховується товщина стінки та площа виробу у розгорнутому вигляді.

Пропонуємо найвигідніші ціни на фасадні елементи зі склопластику, склофібробетону, склофіброгіпсу, архітектурного бетону. У нас можна замовити набір фасадних елементів або зробити заявку на фасад «під ключ» — від проектування та виготовлення декору до монтажу деталей на зовнішні стіни.

Монтаж елементів фасаду

Монтаж фасадних елементів виконується кількома способами. Вибір системи кріплення елементів фасаду підбирається з урахуванням типу основи та матеріалу стін, стану робочої поверхні, а також розмірів, товщини стінки та рельєфності деталі. Основні способи кріплення фасадних елементів:

  • Видимий. Деталі фіксуються на поверхні зовнішніх стінок заклепками або гвинтами. Застосовуються елементи кріплення з антикорозійними властивостями — з алюмінію, оцинкованої сталі.
  • Наскрізний. Елемент декору ще на етапі виготовлення оснащується закладною деталлю. У процесі монтажу в металевому профілі просвердлюють монтажний отвір і кріплять фасад за допомогою анкерів. Монтажні отвори на стіні декоративної деталі крупним планом і фарбують.
  • Прихований. Для цього використовують спеціальні розпірні анкери, які не видно зовні.

Для облицювальних панелей на фасад монтується підсистема з напрямних та горизонтальних профілів. Композитні панелі навішують на решетування, технологічні шви між плитами закривають декоративним профілем.

Матеріали

Наша компанія виготовляє фасадні елементи зі склопластику, склофібробетону, гіпсу, армованого склоровінгом. Композитні та гіпсові елементи фасаду мають відмінні експлуатаційні характеристики. Фасадний декор з цих матеріалів має морозостійкість, вологостійкість, міцність на стиск і вигин. Завдяки пластичності матеріалів та невеликій вазі можливе виготовлення високоміцних виробів із тонкими стінками.

You may also like...