Африканський стиль дизайну інтер’єру

Під африканським стилем зазвичай мають на увазі стиль, заснований на культурі та традиціях африканських племен, що асоціюються з саванною та сафарі.

Марокканський стиль за територіальною належністю так само можна віднести до африканського, але він сформувався під впливом Ісламської культури та традицій, має свої характерні яскраво-виражені риси, що дозволяє йому бути самодостатнім стилем.

Африканський стиль для оформлення житлового інтер’єру найчастіше вибирають люди, які вже побували в далекій та екзотичній Африці або ж пристрасно мріють там побувати. В африканському стилі оформлюють і громадські приміщення, такі як кафе, ресторани, нічні клуби, аквапарки та навіть торгові центри. То як же передати атмосферу далекого та загадкового континенту?

Будь-який етно-стиль та африканський тут не виняток, будується на прямих і не прямих асоціаціях. Найпоширеніші прямі асоціації з Африкою:

Будувати інтер’єр виключно на прямих асоціаціях – поганий тон, виняток – виставкові павільйони у етнографічних музеях. Відповідно, при дизайні приміщення в африканському стилі необхідно використовувати непрямі асоціації, які можна виразити за допомогою кольору, фактури та матеріалів, що використовуються.

Для Африканського стилю характерні теплі природні кольори та відтінки.

Колір землі – відтінки від темно-коричневого, майже чорного до теракотового.
Колір піску та сухої трави – всі відтінки бежевого та пісочного.
Кольори національних костюмів та аксесуарів. Вибір природних барвників у південній частині африканського континенту невеликий, в основному це червоний, жовтий, коричневий та теракотовий кольори, відтінки синього та зеленого зустрічаються рідше.

При декоруванні інтер’єру в африканському стилі краще використовувати натуральні матеріали та фактури або їх вправні імітації. Для стін підійде декоративна штукатурка з грубою матовою поверхнею або просто фарбування, шпалери будуть абсолютно далеким елементом, єдиний виняток – шпалери з натуральних волокон.

Покриття для підлоги так само повинні бути натуральними або імітувати натуральні матеріали: потертий камінь, екзотичні породи дерева. Автентичні килими з коротким ворсом або циновки також доречні.

Меблі повинні бути простими, темно-коричневого або чорного кольору, злегка грубуватими, можливе невелике різьблення та інкрустація.

З аксесуарів будуть доречні зображення та скульптури африканських тварин, а за бажання та їх шкури. Автентичні предмети домашнього начиння, невеликі табуретки з масиву, плетені журнальні столики та кошики додадуть інтер’єру достовірності, як і використання тканин з традиційним принтом.

Привнести до сучасного інтер’єру нотку африканського стилю допоможе використання теплих природних кольорів та використання невеликої кількості предметів, що викликають прямі асоціації.

Допомагає у декоруванні сучасного інтер’єру в африканському стилі використання різноманітних постерів та фотографій, що відсилають до теми Африки. Деякі роботи іспанця Антоніо Мора можуть стати гідним акордом у загальній композиції інтер’єру.

You may also like...