Африканський інтер’єр у нашому будинку

Жителі сучасних великих міст не часто бувають на природі. Звичайно, можна погуляти в парку або покататися на човні озером, але потім все одно потрібно повертатися додому, споглядаючи типову забудову, і бачити у своїй квартирі стандартний ремонт, звичні всім пластикові вікна, традиційну побутову техніку та інші блага цивілізації.

Звичайно, багатьох людей це цілком влаштовує, однак є й ті, хто мріє бути ближче до дикої природи, додати у свій будинок трохи світла через нещодавно встановлені вікна, тепла, вибрати оригінальний інтер’єр, який відбив би їх індивідуальність. Саме тому з кожним роком зростає популярність етнічних стилів, причому якщо спочатку багатьом подобалася тільки японська і китайська екзотика, то тепер все частіше віддавали перевагу іншим варіантам і, зокрема, африканському інтер’єру.

Найважливіша риса африканського стилю полягає у виборі екологічно чистих природних матеріалів. Це природно, адже такий інтер’єр створюється на основі предметів, які виготовляють власними руками з підручних матеріалів. Звичайно, ідеальним варіантом будуть саме речі ручної роботи, проте ви можете купити предмети інтер’єру, виготовлені на заводі. Все залежить від того, хочете ви досягти лише поверхневої стилізації або й справді очистити та захистити свій будинок за допомогою особливих речей, як роблять африканці.

Вибирайте для оформлення інтер’єру теплі природні тони. Хорошим варіантом будуть вершкові, оранжеві, пісочні, коричневі відтінки. Щоб трохи розбавити таку кольорову гаму можна доповнити інтер’єр декором бірюзового або синього відтінку. Однак будьте обережні, використовуючи таку гру контрастів, і пам’ятайте про почуття міри. Хорошим вибором для африканського інтер’єру стануть предмети з дерева, шкіри, бамбука, глини, пробки, ротанга.

Ваш вибір – плетені меблі, керамічний посуд, циновки, дерев’яні жалюзі. Важливо, щоб ці предмети були навмисне грубуватими. Декор в африканському стилі теж складається з природних речей: каменів, черепашок, ікол і пазурів тварин, пір’я, дерев’яних намистин та ін.

Тільки не переборщіть, щоб ваш інтер’єр не перетворився на подобу музею африканської культури. На додаток ви можете використовувати африканські маски та статуетки, попередньо дізнавшись їх значення. Побутову техніку доведеться замаскувати – прибрати в шафи, прикрити грубою тканиною тощо. Інакше їх поєднання з грубуватими речами в африканському стилі буде виглядати як мінімум дивно. Сучасні світильники можна доповнити плетеними абажурами, а решту предметів сховати чи стилізувати.

І, нарешті, пам’ятайте, що при оформленні інтер’єру в африканському стилі не рекомендується використовувати занадто багато предметів і захаращувати простір. Навпаки, кімнати повинні залишатися просторими і вільними, оформленими просто і ясно, без зайвих елементів. Тільки в цьому випадку квартира після ремонту буде комфортною та оригінальною.

You may also like...