Стиль Ар деко в інтер’єрі

Стиль Ар деко (Art deco) в інтер’єрі – це стиль ненав’язливої ​​та витонченої розкоші. Сміливі геометричні форми, етнічні мотиви (особливо єгипетські), елегантна простота ліній у поєднанні з розкішним оздобленням та екзотичними, а відповідно і дорогими матеріалами.

Ар Деко це стиль 1920-х і 30-х, найбільш характерний для Франції та Америки цього часу. Атмосферою Ар-деко просякнуті інтер’єри грандіозних трансатлантичних лайнерів та знаменитих клубів часів розквіту джазу, саме цей стиль використовується у найдорожчих готелях того часу, тому іноді його називають “стилем Ріц”. Щоб відчути образи тієї епохи варто обов’язково ознайомитися з роботами Ерте (Erté), якого по праву вважають королем Ар Деко.

Після виходу фільму “Великий Гетсбі” (англ. The Great Gatsby) режисера База Лурмана, знятого за однойменним романом Френсіса Скотта Фіцджеральда, стилістика Ар-деко знову на піку популярності.

Відмінні риси стилю Ар Деко
У стилі Ар Деко особливою популярністю користується образ сонця, що сходить. З матеріалів використовують дорогі породи деревини, особливо чорне – ебенове дерево. Меблі інкрустуються перламутром, слоновою кісткою, яєчною шкаралупою, черепаховим панциром і рясно покриваються китайським лаком. В обробці використовується крокодилля, зміїна та акуляча шкіра.

Для стилю Ар Деко характерні блиск сталі або золота, укрупнений декор, екзотичні мотиви, використання скла та вітражів, чітка геометрія простору, еркерні вікна та закарнизне підсвічування.
Найбільш характерне поєднання кольорів для стилю Ар Деко в інтер’єрі – це поєднання чорного або темного коричневого + білий або молочний + золото або сталь. Для розміщення в інтер’єрі акцентів у стилі Ар деко використовувалися дорогі та благородні відтінки фіолетового, пурпурового та синього.

You may also like...