Розкладний диван, який не зламається

Розкладний диван – це універсальні меблі. В основному він використовується для розсадження гостей або для перегляду телевізора. Але при необхідності він легко перетворюється на додаткове місце для сну.

Так як використовуються розкладні дивани дуже часто, до їх вибору слід підходити дуже ґрунтовно. Перш, ніж вирушати до магазину, слід попередньо вирішити, яким критеріям вона повинна відповідати. А якщо з вибором у вас все ж таки виникають труднощі, то фахівці магазину Kram-UA охоче вам допоможуть в цьому. В асортименті магазину представлений широкий ряд моделей усіх типів диванів, зокрема розкладних диванів. Ви можете купити диван як вже готового варіанту, так і оформити індивідуальне виконання під замовлення.

631f08bb132ed.jpeg

Критерії вибору розкладного дивану

Вибираючи такий диван, слід звертати увагу на його стиль та колір. Так як він є центральним місцем приміщення, він неминуче приверне увагу гостей. Тому краще, якщо його забарвлення буде яскравим. Однак у цьому випадку слід брати до уваги загальний стиль інтер’єру. У кімнаті, де багато яскравих кольорів доречно виглядає диван нейтральних тонів. Якщо обстановка виконана в нейтральних тонах, то краще якщо диван має яскраву оббивку.

Вибираючи розкладний диван, слід враховувати його розміри у розкладеному вигляді. Також потрібно залишити додатковий простір для вільного пересування кімнатою. Найбільше простору займають викочувальні дивани і з механізмом «акордеони». Вони досить прості у використанні, мають високу надійність механізмів, проте займають дуже багато місця.

Основним критерієм під час виборів розкладного дивана є тип розкладного механізму. Найпопулярнішими є «книжка» та «клік-кляк». Але диван – «книжку» не вдасться поставити щільно до стіни, а часте розкладання призводить до швидкого зносу механізму. Тому зустріти його можна в основному в бюджетних моделях, які призначені для використання під час прийому гостей.

При покупці слід брати до уваги не тільки надійність механізму, а й простоту розкладання дивану. Якщо необхідно виконати безліч різних маніпуляцій, то такі меблі, швидше за все, не підійдуть для щоденного використання.

Вибір наповнювача та тканини – важливий момент при покупці дивану. Дешеві меблі, які мають як наповнювач шматки поролону, швидко приходять в непридатність і при цьому не надають ортопедичного впливу на скелет людини.

При використанні дивану як місце для сну краще вибирати ті моделі, що мають незалежні пружинні блоки. Подібне наповнення відрізняється довговічністю, і надає дивану відповідної пружності.

Якщо розкладний диван купується для дитячої, він не повинен бути виготовлений із шкідливих для здоров’я матеріалів.

You may also like...