Натуральні матеріали в інтер’єрі

Натуральний камінь
Що може бути ґрунтовніше і брутальніше каменю? Цей натуральний матеріал в інтер’єрі завжди виглядає виграшно. Камінь увійшов у моду ще до нашої ери і знаходиться на піку інтер’єрної моди і зараз.

Чому не гасне кохання дизайнерів до каменю? Справа в неповторності його кольору, фактури, малюнка та форми. Не можна знайти два однакових камені, але можна створити їхню імітацію з різних матеріалів.

Особливу увагу дизайнери приділяють вишуканому кольоровому мармуру. Цим натуральним матеріалом в інтер’єрі прикрашаються стільниці, обробляються підлоги, а мармуровий декор змусить заграти інтер’єр у стилі ар-деко, мінімалізм чи контемпорарі. Виробники використовують найрізноманітніші сорти, аж до екзотичних, що вражають відтінками від смарагдово-зеленого до рожево-червоного.

Багато сортів каменю донині актуальні для облицювання стін, вхідних отворів, ніш і т.д.

Скло
Легендарна Коко Шанель любила повторювати: Мода проходить, а стиль залишається. Тому дизайнери намагаються приділяти максимальну увагу стильовому оформленню будинку, активно використовуючи в інтер’єрі натуральні матеріали.

Незважаючи на ненадійність і крихкість, скляні меблі, як і раніше, актуальні в сучасних інтер’єрах. Столики, полиці, стільці зі скла зорово не захаращують інтер’єр, наповнюючи простір повітрям. Експериментуйте! Знайдіть, наприклад, у класичному інтер’єрі місце прозорому стільцю.

Вітражі, класичні чи виконані у техніці фьюзинг, здатні змінити інтер’єр. Якщо їх доповнити підсвічуванням, ефект від гри кольору та світла посилюється.

У моду повернулися склоблоки. Вони функціональні та здатні допомогти у декоративному оформленні інтер’єру, наповнити його світлом. Склоблоки менш прозорі, ніж звичайне скло, а тому картинка, що відбувається за ним, розмивається.

Справжнє дерево
Люди десятиліттями намагаються придумати матеріал, за своїми властивостями та красою подібний до дерева. Але нічого ідеальнішого так і не створили. Та й чи треба? Адже такий натуральний матеріал в інтер’єрі як дерево робить обстановку напрочуд теплою і живою.

Дерево цінується дизайнерами за екологічність, красу та унікальність текстури. Фахівці знають, як допомогти матеріалу розкритися у всій своїй красі, і не дивно, що цей головний елемент трендового сьогодні еко-стилю все частіше приходить в інтер’єр як необроблені стільниці, незабарвлені меблі та декор, дерев’яні панелі для стін, підлогові покриття. Чим яскравіше виражені фактура та відтінок матеріалу, тим краще.

Модний тренд – підкреслена тактильність дерев’яних предметів. До них хочеться торкатися, відчувати фактуру та температуру живого матеріалу. У тренді грубо оброблене дерево. Найцікавіше, що деревина практично у своєму натуральному вигляді може елегантно вписатись навіть у класичний інтер’єр.

Патинування – штучне старіння меблів – несе в собі розкіш і шик. Дерев’яні меблі в стилі класицизм, неокласицизм чи прованс створюють відчуття вікової старовини, шарму та шляхетності. І нехай вона виглядає так, ніби дісталася вам від прабабусі, зате як витончено поєднуватиметься з сучасною технікою або металевими кранами.

Дизайнери призвичаїлися використовувати дерев’яний зруб в інтер’єрі максимально оригінально. Наприклад, цей матеріал, виявляється, здатний цікаво прикрасити стіни. Причому часто покривати їх деревиною не варто. Достатньо кілька зрубів, щоб стіна заграла зовсім по-іншому.

Heavy metal
Метал в інтер’єрі зовсім не обов’язково має нести із собою щось індустріальне. Він цілком вільно почувається і в м’яких класичних інтер’єрах, і в оточенні провансу. Головне – не перебрати з цим натуральним матеріалом в інтер’єрі.

Метал не примхливий, він легко вживається поруч як зі склом та пластиком, так і з деревом та каменем.

Металеві панелі підійдуть для обробки ванної та коридору, робочої зони на кухні. А металева плитка стане доречною як настінне або підлогове покриття в нежитлових кімнатах.

Трендовий декор – металева мозаїка. Таке оздоблення стане не лише окрасою поверхні, але і її «бронежилетом»: металу не страшні волога та перепади температур.

Ультрамодна тенденція: металеві аксесуари та декоративні елементи інтер’єру можна полірувати, шліфувати, наносити гравіювання.

Металеві меблі – це практично та довговічно. Вона стане справжньою знахідкою інтер’єру в стилі ганьби-тік, мінімалізм, лофт. Занадто радикально? Тоді нехай це будуть меблі, підлогове або настінне покриття із металевим відблиском.

Натуральна шкіра в інтер’єрі
Один мудрець казав, що щоб гідно зустріти старість, людині потрібна хороша дружина і хороший дім. Ми додали б – будинок, в якому є меблі з натуральної шкіри. Адже цей натуральний матеріал в інтер’єрі навіть старіє чудово!

You may also like...