Вибираємо хорошу каву

Не всі любителі кави знають, які зерна краще вибрати, щоб отримати найкращий результат.

У багатьох на слуху дві назви: арабіка та робуста. Але які є різновиди цих дерев і в чому, власне, відмінність, відомо не всім.

Відрізняються вони і зовні, і за смаковими якостями, і за умовами вирощування.

У арабіки довгі зерна витягнутої форми, солодкий і ароматний смак з кислуватою гіркуватістю. Її досить важко і дорого вирощувати, але об’єктивно вона смачніша. У смаку різних сортів арабіки з конкретних регіонів можна вловити і горіхові, і шоколадні, і фруктово-ягідні відтінки, а купити каву можна на сайті http://1001coffee.com.ua/ua/g91850075-kofe-rastvorimyj/.

Робуста в плані умов для зростання набагато скромніший, їй не потрібен ретельний догляд. Її зерна мають округлу форму, гіркуватий смак, у них більше кофеїну і, відповідно, вона більше бадьорить. Смак досить простий. Яскравих смакових відчуттів чекати не доводиться.

Крім вибору сорту важливо приділити увагу ретельному пакуванню зерен, адже під впливом повітря вони можуть швидко втратити всю свою цінність, а якщо каву ви не любите, можна придбати чай на сайті http://1001coffee.com.ua/ua/g86250774-chaj/

Дуже значну роль у розкритті смакових відтінків відіграє ступінь обсмажування насіння. Для ніжного та м’якого напою вибирають Скандинавську, дуже слабку обсмажування до світло-коричневого кольору. Для любителів легкої гіркуватості краще підійде Американська обсмажування – трохи сильніша, до коричневого відтінку, що проводиться в щадному режимі. Для появи легкої насолоди слід обсмажити зерна до темно-коричневого кольору з блиском. Це так звана Віденська обсмажування. Сильна обсмажування, Французька, призводить до гіркувато-терпкого смаку при темно-шоколадних зернах. Нарешті, найнасиченіша і найгірша кава виходить при Італійській обсмажуванні, супер сильної — до чорно-маслянистого вигляду.

І, насамкінець, каву треба змолоти. Безумовно, найкраще робити самостійно, безпосередньо перед приготуванням, для максимального збереження всіх цінних речовин. Розрізняють кілька ступенів помелу – від грубого до найтоншого, буквально пилоподібного. Кожен із цих типів подрібнення пов’язаний з різними способами варіння кави, які вибираються до смаку.

Як готувати

Для отримання насолоди, кожний напій треба вміти готувати, тому виконайте замовлення необхідних виробів. А саме, для заварювання чаю достатньо звичайної чашки, якщо використовуєте пакетики. Також можливо скористатися заварним чайником, коли віддаєте пріоритет листовим типам чаю. Заварювати можете різний проміжок часу, щоб отримати необхідний смак. Наприклад, при довгому заварюванні, чай може бути гіркуватим чи мати різкий смак. Й навпаки, коли заварюєте напій декілька хвилин, аромат буде легким.

Стосовно приготування кави, то самим простим методом є застосування спеціальної техніки. Кавоварка або кавомашина зроблять готовий напій в автоматичному режимі. Саме таку методику обирає більшість любителів кави. До альтернативи відноситься турка, проте необхідно мати певні навички.

You may also like...