Чищення каналізації тросом

Система каналізації є невід’ємним елементом будь-якого житлового чи виробничого приміщення. Крім видимої сантехніки вона включає приховані канали, якими стікає використана вода в загальну систему каналізації. Послуги на всі види сантехнічних робіт у Львові замовляйте на сайті https://santehniklviv.top

Згодом каналізаційні труби втрачають свою прохідність і вода перестає йти, тим самим створюючи не малий дискомфорт.

До основних причин засмічення каналізації відносять:

  • кристалічні відкладення;
  • біологічні відходи та туалетний папір;
  • налипання жирних та маслянистих речовин;
  • попадання у каналізацію сторонніх предметів.

Незалежно від причин виникнення засмічення, необхідно негайно здійснити механічне очищення, тобто прочистити каналізацію тросом.

Перевагами механічного очищення каналізаційних труб є:

  • Оперативність всього процесу дозволить закінчити роботу у короткий термін, у разі тривалість роботи залежатиме від складності засмічення.
  • Можливість усунення найстійкіших і найстаріших забруднень.
  • Використовується у складних розгалужених каналізаційних системах.
  • Ефективне очищення можливе навіть при негативних температурах, у неопалюваних приміщеннях.

Також важливою особливістю механічного способу усунення засоров є можливість використовувати сантехнічний трос навіть зі зношеними комунікаціями та трубами малого діаметра.

Різновиди тросів для прочищення каналізації

За способом виконання гнучкого валу та основної робочої частини поділяють такі види сантехнічних пристосувань:

  • Канатний – найдоступніший і не дорогий трос для прочистки, мінімальна товщина якого становить 6 мм. Завдяки невеликому діаметру його застосовують у важкодоступних місцях з звивистим трубопроводом. Характеризується гарною зносостійкістю і міцністю, проте має невисоку пробивну силу, що не підходить для складних засмічень.
  • Пружинно-навітний – трос для чищення труб з ребристою структурою, що використовується для прочищення засмічення середньої тяжкості в звивистих трубах. Завдяки гнучкості може використовуватися у зношених системах каналізації, не завдаючи їм шкоди.
  • Пружинний трос із сердечником – професійний інструмент, що дозволяє впоратися з будь-якими засміченнями, використовується для прочистки як усередині квартири, так і цілих стояків у висотних будинках. Може бути з серцевиною, що обертається або фіксується.

Залежно від типу троса, їхня довжина варіюється від 1.5 до 60 метрів. Найменший діаметр 5-6 мм, а найбільший може досягати 20 мм. Оцинкована поверхня механізму дозволяє легко видаляти бруд після всіх робіт, а також захистити сантехніку та ванну меблі від подряпин, у разі випадкового його дотику.

Прочищення каналізаційних труб

Користуватися сантехнічним тросом можна на ділянках, що мають діаметр труб 5-60 см, при максимальній протяжності трубопроводу 90 метрів. Перш ніж почати прочищати каналізацію у квартирі, необхідно уважно оглянути трос на наявність можливих дефектів та пошкоджень.

Потім його змащують і поміщають усередину труби, поступово обертаючи його за годинниковою стрілкою і просуваючи всередину трубопроводу. Додатковою допомогою при даному процесі служать спеціальні насадки, які дозволяють швидко витягувати сторонні предмети і видаляти наліт і бруд, що накопичилася.

Після прочищення необхідно провести перевірку на прохідність води в трубах, а якщо робота проводилася на стоку раковини, необхідно прочистити сифон.

Якщо ж прочистити труби каналізації своїми руками не виходить, краще звернутися до кваліфікованих фахівців, які за допомогою сучасного обладнання за досить короткий термін зможуть визначити справжні причини засмічення та зробити всі необхідні роботи для його усунення.

You may also like...