Німецький дизайн

У різних країнах меблевий дизайн відрізняють свої особливі ознаки, і, орієнтуючись на них, можна вибрати обстановку до душі, що підходить за стилем життя та світогляду.

Мінімалізм у німецькому дизайні
Німецький дизайн завжди вважався уособленням раціональності та функціональності. Головна риса його – мінімалізм. Принцип німецького дизайну – «нічого зайвого» – поєднується з високими технічними якостями.

Особливо німці виявляють себе у виробництві кухонь. Саме вони стали першопрохідцями, створивши ідею компактного та ергономічного кухонного простору. До речі, автором стала жінка-архітектор Маргарет Шютте Ліхоцькі. Вона спроектувала кухню розміром 1,9 м на 3,4 м, уздовж однієї зі стін якої розташовувалась електрична плита, уздовж іншої – шафи для посуду та іншого кухонного приладдя. Така кухня справила справжній бум – лише у Франкфурті їх розпродали 10 000 примірників. З того часу цю модель і називають франкфуртською.

Німецькі кухні
Звісно, згодом багато що змінилося. Сьогодні німецьке кухнебудування оперує простотою форм, лаконічністю в декоруванні, великими площинами та функціональністю. Елементи гарнітура, до речі, сьогодні – це модульні конструкції, які перетворюються на ідеальну композицію, яка дозволяє не здійснювати господині зайвого руху: все розраховано до дрібниць. При цьому німецькі кухні створені з найновіших практичних матеріалів, які відрізняються зносостійкістю та міцністю. А ось від звичних для німецького дизайну нейтральних відтінків виробники почали відходити, і все частіше у меблях з’являються яскраві, соковиті кольори.

Які меблі шукати у німців?
Функціональні ергономічні меблі.

Меблі в стилі мінімалізм, еко-мінімалізм, еко-шик

Модульні меблі, меблі-трансформери.

Популярні бренди: Bruehl, Musterring, NOLTE CONCEPTDESIGN, Christine Kröncke, Verfaillie

You may also like...