Кабінет з жіночим та чоловічим характером

Жіночий кабінет
У суспільстві грані статевої власності стрімко стираються. Жінки успішно керують великими компаніями та й державами цілком. Проте, як би леді-бос не показувала, що і в неї є … зуби, в домашній обстановці жіноча сутність чітко проявляється. Оформлення жіночого та чоловічого кабінетів завжди відрізняється. Дуже рідко домашній офіс бізнес-леді оформляється в агресивних стилях, подібно до ампіру. Найчастіше в жіночому кабінеті править бал пудрові відтінки, обстановка часом елегантна, часом мила, іноді по-жіночому театральна, з великою кількістю ліпнини і драпірувань. Але іноді зустрічаються і досить стримані жіночі кабінети із застосуванням квітів, що викликають, – чорного, наприклад, але з незмінною наявністю дзеркал. Жіночий кабінет рідко обходиться без них, що з лишком видає гендерну ознаку власниці приміщення.

Чоловічий кабінет
Чоловіки люблять оформляти свої домашні офіси у класичних стилях із застосуванням дорогої натуральної деревини. Психологічно такий інтер’єр несе інформацію про надійність і ґрунтовність його власника, сприяє повазі та довірі. Але такий чоловічий кабінет «важкуватий» і не завжди підходить молодим управлінцям, що динамічно розвиваються. А ось чоловікові, який має багатий життєвий і професійний досвід, доведеться якраз, адже аналогічно до того, як у народі зустрічають по одязі, у бізнесі зустрічають важливих партнерів оформленим маузьким кабінетом. Не менш поширені та відповідають чоловічій сутності кабінети у стилях мінімалізм, лофт чи конструктивізм. Такі інтер’єри успішно передають сухість, грубість і здатність концентруватися на головному, властиву чоловічим характерам. Такі чоловічі кабінети практично ніколи не конфліктуватимуть із віком його власника чи досвідом.

Бюджет на оформлення
Розуміння фінансових можливостей також вносить деякі корективи в оформлення будь-якого інтер’єру, у тому числі приватного кабінету вдома. Як показує практика, облаштування інтер’єру в класичних стилях, а також у стилі ар-деко досить затратно. Якщо побоюємося, що можемо не потягнути такий ремонт та меблювання, то від цих стилів краще відмовитись. Інакше в гонитві за економією на виході ми отримаємо не шикарний чоловічий чи жіночий кабінет, а китайську підробку, яка свідчитиме про те, що ми хочемо виглядати тим, ким насправді не є, а це згубно впливає на імідж. Краще на цьому етапі оформити кабінет трохи скромніше. Адже ми знаємо, що проводжають і в житті, і в бізнесі, за розумом! Значить, наш статусний кабінет ще попереду!

Деталі та аксесуари
Насамкінець хочеться ще згадати про вдалі декоративні деталі та аксесуари, які, безсумнівно, допоможуть прикрасити як жіночий, так і чоловічий кабінет, зробити його менш сухим. Сюди можна віднести: панно та постери з нанесеним зображенням карти, глобус, крейдяну дошку (деталі дещо набридли, але сумлінно працюють на діловий інтер’єр). Останніми роками став зустрічатися і такий «силовий» прийом, розроблений дизайнерами спільно з психологами, виключно для кабінетної тематики – використання в інтер’єрі деталей, що викликають у людині тваринні інстинкти. Це може бути епатажна картина на стіні, близька до стилю ню, але досить агресивна. Запевняють, що «видавити» найкращі умови контрактів із відвідувачів за такого подразника буде справою техніки. Наскільки це працює, поки що сказати складно, але може – варто перевірити?

You may also like...