Основи американського дизайну

Тому меблевий американський дизайн – це, швидше, симбіоз, хоч і дуже цікавий. Однак і без особистих нагород не обійшлося.

Меблі в стилі ар-деко
Головне, чим прославилися американці, – це їхній «великий стиль» – ар-деко, який у повноті своєї розкоші та філігранності втілився в архітектурі та дизайні інтер’єрів. Американський дизайн меблів у стилі ар-деко – це геометричність, розкіш в обробці, контрастність. Також американцям дуже близький англійський стиль, меблі на кшталт 18-19 століть, і навіть колоніальні мотиви. Наприклад, досі в ході віндзорське крісло, яке колись було придумано в Англії. Американці облюбували ідею і внесли свої корективи, вигадавши безліч варіацій цього обстановки. Глобалізм – це так по-американськи, що навіть у меблях простежується цей принцип. У лінійці меблевих фабрик можна знайти не просто кінгс-сайз розміри тих самих ліжок, а каліфорніан-сайз, що значно масштабніше.

Які меблі шукати в американців?
Американський дизайн меблів в стилі ар-деко.

Меблі в голлівудському стилі, в стилі глем-шик.

Колоніальні меблі із рослинних матеріалів.

Меблі в стилі transitional (з англ. – «перехідний»). По суті вона є оновленою класикою, що поєднує традиційний стиль Старого Світу та ультрасучасні тенденції в дизайні інтер’єру.

You may also like...