Блакитний колір в інтер’єрі

Блакитний колір в інтер’єрі є популярним і модним видом рішення для створення дизайну спальної кімнати, ванної, кухні або дитячої. Жодний інший тон, як цей, не перетворює вигляд приміщення. Простір, розфарбований у блакитну палітру, перетворюється на мальовничу картину, яка пестить погляд повітряною, ніжною та спокійною обстановкою, ідеальною для сімейного відпочинку, відпочинку та розслаблення. Застосовуючи цей райський відтінок, ви зможете перетворити свою квартиру на райський куточок, що асоціюється з літом, морем та безкрайнім небом. У цій статті ми поділимося з вами важливими порадами, які допоможуть обрати правильні поєднання кольорів блакитного з меблями і предметами декору.

Психологічна дія блакитного кольору в інтер’єрі
Блакитний в інтер’єрі квартири одночасно втілює у собі умиротворення, глибину синього та щиру чистоту білого. Фахівці радять максимально використовувати його в дизайні: небесна гама є чудовим антидепресантом, ліками від стресу, втоми та дратівливого настрою. Часте споглядання палітри виліковує від депресивних та нервових станів. Саме тому колір вважається справжнім джерелом здоров’я та естетики.

Інтер’єр у блакитних тонах, до того ж, позитивно впливає на творчість, сприяє міцному та спокійному сну. Колір асоціюється зі світом, мудрістю, стабільністю. Ті, хто обирають його для оформлення квартири чи будинку, славляться оптимістичним характером, легким характером та ставленням до життя. Блакитний відтінок ідеально підходить для оформлення інтимних та суспільних просторів: у будь-якій кімнаті він створює атмосферу спокою, надійності та благополуччя. У цьому вся тоні є й нотка безтурботності, ніжності, тактовності. Він піднімає настрій, створює щасливу атмосферу сімейного гніздечка. Вважається, що блакитний чудово вписується в дизайн дитячої: завдяки ньому діти починають набагато раніше говорити, долати скутість і природну скромність. Також він підійде людям, які захоплюються духовними та креативними практиками.

Студія NewDesign пропонує таку послугу як розробка дизайну квартир. Вона необхідна у випадках, коли простір студії має нестандартні архітектурні особливості, малогабаритну площу, яку важливо організувати грамотно, інші складні моменти. Створення дизайн-проекту дозволить максимально ефективно підійти до організації інтер’єру та втілити гармонійний, стильний, функціональний дизайн.

Кухня у блакитному кольорі
Блакитний колір в інтер’єрі кухні користується великою популярністю. Відповідно до практики фен-шуй, він символізує жіночий початок: завдяки цьому господиня буде з особливим задоволенням проводити час, готуючи смачні страви для своєї родини. Красиво та елегантно виглядає кімната, виконана у бежево-блакитному рішенні, доповнена світлими шторами відтінку ніжного персика. Якщо вам подобається стиль провансу, то блакитний чудово вписується в нього. Інтер’єр у цьому випадку бажано зробити максимально повітряним і пастельним: не можна допускати надміру яскравих і кричучих тонів. Кухня у стилі прованс у блакитній гамі варто обставити меблями з натурального дерева, прикрасити милими текстильними рушниками, мереживними серветками. Для створення пасторальної та сільської обстановки аксесуари можна зробити своїми руками (наприклад, колаж, рамку для сімейного фото).

Білий варіант – універсальний, утворює середземноморську стилістику. Втілить його в глянсових, блискучих, фасадах, декоративних фаянсових предметах посуду, шафах, заставлених керамічними глечиками і вазами. За бажанням, впишіть у простір морську тематику: у цьому допоможе плитка, шпалери з орнаментами та малюнками (кораблі, якорі, морські зірки). Дизайн кухні у блакитному кольорі добре виглядає у сучасному стилі. Однак тут важливо розбавити холодний тон теплими акцентами, наприклад, додаванням медових, сонячних, теракотових відтінків. Сіро-блакитна кімната обов’язково має бути добре освітлена. Причому однієї люстри недостатньо: встановіть компактні романтичні бра, вбудовані споти. Які б колірні рішення ви не вибрали для сучасного приміщення, багатофункціональні та вбудовані меблі з висувними, складними і підвісними конструкціями доведеться дуже доречними.

Чи знаходитесь у пошуках сучасного інтер’єрного рішення? Студія дизайну інтер’єру NewDesign у Києві стане найкращим провідником у світ стильного та функціонального оформлення квартири, будинку, офісу. Ми пропонуємо найсвіжіші ідеї, професіоналізм та оперативну роботу.

Спальня у блакитному кольорі
Блакитний колір в інтер’єрі спальні створює багатолику, чуттєву та романтичну обстановку. Використовуючи його величну тональність, ви зможете виконати будь-який дизайнерський прийом під час оформлення кімнати в сучасному чи класичному стилі. Привабливість гами пояснюється її особливим впливом у спальні: блакитний позитивно впливає на сон, чудово розслаблює, буквально занурюючи у світ мрій та солодких снів.

You may also like...