Вимоги до складу для різних видів вантажів

Склад – обладнана площа, де зберігаються різні групи товарів. Як приміщення використовують підвали, окремі будівлі, цокольні поверхи, секції в промислових будівлях. Умови використання – придатність для заощадження майданчика, простий доступ, зручна експлуатація. Замовити вантажне таксі можна на сайті https://gruzavto.lviv.ua/hruzove-taksi-lviv/

Що таке відповідальне зберігання

Послуга відповідального зберігання вантажів надається логістичними компаніями. Перевізник приймає клієнта товар. Бере він зобов’язання з розвантаженню і завантаженню, розміщенню продукції. Базовий перелік послуг включає операції з комплектації замовлень, перепакування, маркування тощо. Особливість – прийому товарів на відповідальне зберігання транспортна фірма перебирає повну відповідальність за збереження вантажів, правильне заощадження.

Вибір складу

Головний критерій – категорія продукції. Майданчики зберігання вантажу складі мають різні характеристики, ступінь оснащення, спеціальний мікроклімат.

Залежно від типу товарів вибирають:

  • Клас «А» – до складування та зберігання вантажів висуваються високі вимоги логістики. Одноповерхові будівлі розташовуються окремо. Оснащені охоронними та протипожежними системами, обладнаними майданчиками для навантаження. Обов’язковою є наявність вентиляції, кондиціювання, температурного режиму, електропостачання, стійкого підлогового покриття. Є зручний під’їзд для габаритного транспорту, площі розташовані біля трас. Впроваджено автоматизовану систему обліку.
  • Клас «B» – будівлі багатоповерхові, переобладнані під склад. Не передбачено кондиціювання та якісне покриття підлоги. Є вентиляція, електропостачання від загальної мережі. Передбачено протипожежну сигналізацію. Побудований пандус для проїзду великовантажних автомобілів, є ліфти.
  • Клас C — виробничий майданчик або утеплений ангар. Температура від +4 до +8 С. Ворота на нульовому рівні, підлога без покриття. Розташовується склад на відстані від великих магістралей, але є можливість безперешкодного під’їзду. Периметр охороняється, є система пожежної безпеки.
  • Клас «D» – майданчики спочатку не призначені для зберігання продукції. Це переобладнані ангари, виробничі приміщення, підвали, технічні поверхи. Підтримується температура, рівень вологості. Під’їзд для транспорту, ворота для розвантаження. Охорона – сигналізація, система пожежогасіння. Склади розташовуються далеко від магістралей у промислових зонах.

При виборі складу відповідального зберігання варто врахувати тип продукції, інакше високий ризик псування, втрати первинних показників.

Читайте также: